Plastkåpor

Plastkåpor försämrar din bils rostskydd.

Plastkåpor

Som bilägare tänker du kanske inte på att en 5-6 år gammal bil kan rosta, men när kollade du under din bil senast?

Om du har en nyare bil så ser det nog ganska jämnt och slätt ut. Det beror på att det numera ofta sitter mer eller mindre heltäckande plastkåpor undertill. Ett slätare underrede ska ge bättre aerodynamik som i sin tur ger lägre bensinförbrukning men samtidigt som man upptäckt att plastkåporna kan orsaka allvarliga rostskador.

Forskare på KTH menar till och med att plastkåporna gör så att underredena rostar snabbare än normalt. Anledningen är att det samlas fukt och vägsalter mellan plasten och underredet. Det tar mellan 1 och 2 timmar att demontera plastkåporna på en nyare bil. Och det är någonting som de faktiskt borde göra av säkerhetsskäl på Bilprovningen, men det finns inga rutiner för det.

SVT Plus lät kontrollera en 8 år gammal Toyota Prius under plastkåporna. Den var så rostangripen att det inte ens var lönt att rostskyddsbehandla den! Att en bil har tolv års rostskyddsgaranti betyder inte att du är fri från rost i tolv år och det betyder inte heller att du kan räkna med hjälp om du får rost under garantitiden.

Gör en kontroll av din bils roststatus innan det är försent.

Läs mer om Dinitrol centers rostskyddskontroll HÄR

Kontakta din närmsta station för bokning av rostskyddskontroll HÄR

Gillar du kakor?

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats placerar vi ovanligt vanliga cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag godkänner